Wat is P.E.T.S.?

P.E.T.S is een lesprogramma over pesten bedoeld voor zowel basis- als middelbare scholen. P.E.T.S staat voor Probeer Eens Te Stoppen of een pets om wakker geschud te worden en een stukje bewustwording op gebied van pesten.

Het programma is interactief, dat houdt in dat er korte films zijn, met verschillende thema’s op gebied van pesten, waaruit de leerlingen kunnen kiezen, met daarin ook een aantal keuzes hoe het verhaal zal verlopen. Daar omheen zijn een aantal opdrachten die gemaakt worden en hulp voor de docent om een gesprek op te starten. Ook wordt het uitgebreid met interviews met deskundigen, BN’ers, pesters en slachtoffers over pesten.

Het is ook als basis lesmethode te gebruiken, maar is zeker een mooie aanvulling op al bestaande methodes tegen pesten, omdat het pesten in de praktijk laat zien.

Buiten het programma om, is het mogelijk om de maker, Brian op de Dijk, te ontvangen. Hij kan vertellen over het project, vragen beantwoorden en zijn eigen pestverhaal vertellen. Doel hiervan en van het project is om pesten bespreekbaar te maken en de ogen te openen.

Schooljaar 2018/2019, in de Week Tegen Pesten in september, is het project van start gegaan. Scholen kunnen zich inschrijven voor deelname. In schooljaar 2019/2020 zijn er vier nieuwe thema's toegevoegd. Vanaf de Week Tegen Pesten in september start de tweede editie van P.E.T.S.

P.E.T.S. is ontstaan na het succes van het bezoeken van 40 scholen in Nederland met het vorige filmproject; ‘De Confrontatie II’. Hierin stond pesten ook centraal en alles waarmee leerlingen te maken krijgen in de puberteit, zoals de thuissituatie, vriendschappen, liefde, interesses. Tijdens de bezoeken aan scholen deed Brian zijn eigen verhaal en na de film was er de mogelijkheid tot vragen stellen. Brian kreeg veel persoonlijke reacties van leerlingen te horen en kwam zo op het idee voor P.E.T.S. om leerlingen zo nog beter te kunnen helpen pesten bespreekbaar te maken en te stoppen.

Klik hier om meer lezen over de thema's van de interactieve video's.

Bekijk hieronder een promo van 'P.E.T.S'.

Hoe is P.E.T.S. ontstaan?

P.E.T.S is ontstaan na het succes van 'De Confrontatie II.'

In 'De Confrontatie II' had een groot deel van het verhaal ook het thema pesten. Met deze film is Brian op 40 middelbare scholen door heel Nederland geweest.

Voorafgaand aan de film vertelde Brian zijn eigen verhaal en na het laten zien van de film was er ruimte voor een nagesprek. In dit nagesprek werden bijzondere vragen gesteld, maar ook was er persoonlijk contact na afloop, waarin leerlingen hun verhaal deelden met Brian of hem bedankten voor zijn komst omdat het hen geholpen had. Hierdoor kwam de inspiratie om door te gaan en zo is P.E.T.S. ontstaan.

Uitgelichte pagina's

Hieronder de uitgelichte pagina's op deze site.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Telefoon:0640890272
E-mail: info@petsproject.nl