Wat is P.E.T.S.?

                      

P.E.T.S. staat voor Probeer Eens Te Stoppen of een pets om wakker geschud te worden en bewustwording op het gebied van pesten.

P.E.T.S. is een online interactief en preventief antipestproject voor de bovenbouw van basisscholen en de eerste fase van middelbare scholen die de kracht van de groep gebruikt om pestproblemen aan te kaarten. Het doel is het stimuleren van sociaalvaardig gedrag en het bespreekbaar maken van sociale problemen waaronder pesten, conflicten, uitsluiting en sociaal teruggetrokken gedrag.

P.E.T.S. is een aanvulling op bestaande lesmethodes. 

'P.E.T.S.' is interactief: Leerlingen ervaren hoe pesten in de praktijk gaat. Dit aan de hand van realistische korte films van ongeveer 20 minuten, met verschillende thema’s. Enkele voorbeelden van thema’s zijn; Buiten sluiten, social media, grens aangeven en zelfbeeld.

Klik hier om meer lezen over de thema's van de interactieve video's.

Per situatie kiezen de leerlingen hoe het verhaal verloopt. Daaromheen worden er opdrachten, achtergrondinformatie en hulp voor de docent om een gesprek op te starten aangeboden. Ook is er de mogelijkheid om de maker, tevens ervaringsdeskundige, te ontvangen op school voor begeleiding of voor een nagesprek of vragen.

Bekijk hieronder een promo van P.E.T.S.

Hoe is P.E.T.S. ontstaan?

Uitgelichte pagina's

Hieronder de uitgelichte pagina's op deze site.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Telefoon:0640890272
E-mail: info@petsproject.nl